Preskočiť na hlavný obsah

28. 3. 2013- Deň učiteľov:

Deň učiteľov:

    Všetkým učiteľom   všetko  najlepšie k  dnešnému  sviatku prajem !!! 


Práca učiteľa veru „nie je ľahkým chlebíkom“, neraz ani adekvátne finančne ohodnotená. Každý kto si túto neľahkú rolu vyskúšal, prípadne roky učí dnešné deťúrence, dá tomu iste za pravdu.
Preto oslava všetkých pedagogických pracovníkov, ktorí odovzdávajú našim šibalom množstvo vedomostí, skúseností, poznatkov, vychovávajú ich k hodnotám a tradíciám si iste aj v dnešnej dobe zaslúži našu pozornosť a poďakovanie.
Prečo 28. marec? Deň sviatku všetkých učiteľov pripadá každý rok na 28. marec ako spomienka na narodenie „učiteľa národov“ – Jána Amosa Komenského. Aj vo svete existuje Svetový deň učiteľov. Slávi sa 5. októbra. Bol vyhlásený organizáciou UNESCO v roku 1994 ako spomienka Charty učiteľov z roku 1966.

Životné poslanie

Školáci podstatnú časť svojho denného času trávia v škole. Nie je preto jedno s kým, pod akým dozorom, prístupom, vedením, pod akou výchovnou taktikou prebieha vyučovací proces a celý pobyt v škole.
Práca učiteľa si preto veľa vyžaduje, je náročná, hlavne po psychickej stránke.  Nezaobíde sa bez lásky k deťom, trpezlivosti, nervov, individuálneho prístupu ku žiakom, neustáleho vzdelávanie sa, pasovania sa s problémami každodenného školského života...
Preto nie je prácou ako takou, skôr by mala byť životným poslaním, behom na dlhú trať. Nie je každý učiteľ ako učiteľ. Niektorí nám ostávajú v mysliach a spomienkach po celé roky, na iných zabudneme posledným zatvorením školských dvier. Oceniť ich prácu však často vieme až po rokoch, v dospelosti.

Drobnosť, ktorá ich poteší...

Kedysi bolo akosi automaticky zvykom, že sa na tento deň nosili triednym učiteľom kvietky. Ak má aj vaše dieťa obľúbeného učiteľa, ktorého chce obdarovať, voňavá kytička či sladká bonboniéra iste potešia. Obdarovať možno ktoréhokoľvek učiteľa bez ohľadu na to, či je triednym alebo nie.

zdroj:  internet
aktualizované:  28. 3. 2013

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Potulky po Krompachoch 2013

                                                    Krompachy História mesta Prvý hodnoverný písomný doklad o existecii Krompách pochádza z listiny kráľa Ladislava IV. z roku 1282. V tej dobe boli majektom kráľovského Spišského hradu. Od začiatku 14. storočia pribúdajú listinné doklady s údajmi o obchode s meďou, trhových právach, významných osobnostiach a pod. , ale aj o rinčaní zbraní. Krátke obdobia bez vojen boli vyplnené vnútornými majetkovými spormi, alebo povstaniami, ktoré vždy znamenali prekážku pre pokojný rozvoj. Napriek tomu v 16. storočí už býva v Krompachoch toľko šľachtických rodín, že vytvorili samostatný administratívny celok a prichádzajú aj bohaté kupecké rodiny. Dôležitým medzníkom je rok 1602, kedy po dohode so zemepánom bola poddanská práca nahradená odvádzaním poplatkov a odvtedy sa Krompachy považovali za slobodné kráľovské mesto. Rok 1670 bol poznamenaný vpádom kurucov. V tom období sa stáva miestnym zemepánom rod Csákyovcov. V súsislosti s epidémi

Kontakty:

Kontakty:         Štefan JENDREK Štefan Jendrek,  Maurerova  25 05342  Krompachy tel.číslo:  0949 166 090 e-mail:  stefanjendrek909@gmail.com FACEBOOK:  ŠTEFAN JENDREK-photography Fotenie  akcií, krajín,  ľudí, portréty  a pod.                                                     Jaroslav Cehlár Jaroslav  Cehlár Sadová  16 053 42  Krompachy tel.číslo:  0915 565 481 e-mail: Jaroslav.Cehlar@post.sk Písanie článkov, preklad,  oprava  textov,  návrhy na fotenie ,  fotenie podujatí a akcii . Niečo o  mne: Volám sa Jaroslav Cehlár a v odbore mechanik-elektrotechnik som ukončil štúdium v máji 2013. Popri ostatných veciach sa venujem písaniu textov a básničiek , ale aktívne aj politike v politickej strane Nová väčšina . Medzi moje záľuby patrí pozeranie filmov, počúvanie hudby a hlavne trávenie voľného času s mojou partnerkou a priateľmi a samozrejme fotografovanie. K fotografovaniu som sa dostal cez Štefana Jendreka , kt

O tanečnej skupine KR-Elektrodance

1.)     Krompašská tanečná  skupina .   Tanečná skupina KR Electro vznikla 3.júna 2009. So vznikom tanečnej skupiny prišla na Slovensko vlna tanca ELECTRO. KR ako dodnes jediná electro crew dokázala spolu s partnermi CVČ Prima a ZUŠ Krompachy vybudovať tomuto tanečnému štýlu značné zázemie. Organizátori historicky prvej celoštátnej súťaže electro dance, majitelia licencie Vertifight, organizátori Dance or Die, Vertifight 1/2/3, Electro Meeting. Jeho bývalí i terajší členovia predstavujú špičku domácej Electro dance scény. Reprezentujeme naše mesto doma i v zahraničí (Vertifiht Master Paríž, International Vertifight Miláno, Vertifight 1-6 Praha) dodal učiteľ tanečnej skupiny Marek HOJSTRIČ . Dnes klub prešiel značným tanečným vývojom a postupnou transformáciou štýlu sa v súčasnej dobe venuje klasickému street dance ako takému, prevažne Hip Hop. V pláne máme premeniť mesto Krompachy na jednu z najväčších tanečných obcí na Slovensku. Sme malá tanečná rodina s láskou pre tanec, ak ch